Hoe werkt investeren?

Investeren in crowdfunding

Noord Holland Noord barst van initiatief! Of het nou gaat om een project om de buurt op te vrolijken of een winkel in de stad, het zijn plannen die de regio mooier maken. Met crowdfunding krijg je de kans om initiatieven te steunen. Dit kan in de vorm van een donatie of een lening zijn. Naast financiële support kun je ze op andere manieren helpen. Denk mee over het plan, deel je kennis, breng het plan onder de aandacht en motiveer je eigen netwerk om ook te investeren.
Lees er meer over in deze blog.

Voordelen van investeren

Investeren is niet alleen leuk, het levert je ook wat op: namelijk de realisering van een plan dat jij een warm hart toedraagt. Daarnaast krijg je vaak een leuke beloning als bedankje. En in het geval van een leningcampagne ontvang je rendement op je investering. Het is per campagne verschillend wat de initiatiefnemer als tegenprestatie biedt.

Hoe werkt investeren?

Op het campagneoverzicht zie je naast de projecten van SlimmerSamen, alle crowdfundinginitiatieven uit de regio Noord Holland Noord. Deze projecten verzamelen we van crowdfundplatforms zoals CrowdAboutNow, VoorJeBuurt, Voordekunst, 1%club en Oneplanetcrowd. Om te investeren word je automatisch doorgeleid naar de campagnepagina van het project. Het investeringsproces verloopt dus via één van deze platforms. Behaalt de campagne het doelbedrag? Dan krijgt de initiatiefnemer het geld. Is het niet geslaagd, dan wordt jouw inleg op je bankrekening teruggestort.

Risico’s

Crowdfunding is risicovol. Bij leningcampagnes kan het zijn dat je (een deel van) je geld niet terugkrijgt. Bij een donatiecampagne kan de levering van je beloning vertraging oplopen of helemaal niet geleverd worden. Initiatiefnemers die geld ophalen doen dit vaak voor nieuwe plannen. En het uitvoeren van plannen gaat in de praktijk nooit precies zoals verwacht. Initiatiefnemers proberen de risico’s vooraf zoveel mogelijk te beperken, informatie over hun voorbereiding is te vinden op de campagnepagina en vaak ook op hun social media kanalen. Maar het is altijd mogelijk om direct contact op te nemen met de initiatiefnemer voor specifieke vragen.
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×